Домашня опіка

59106-o9trn8-904-02Домашня опіка для осіб які потребують сторонньої допомоги, самотніх та осіб похилого віку переселених із зони АТО

(від 18 років)

БФ «Карітас Харків» з 2015 року спрямовує свою роботу на покращення фізіологічного і психологічного стану здоров’я та якості життя потребуючих осіб, серед яких: самотні, тяжкохворі, люди з інвалідністю та люди похилого віку. На базі фонду функціонує проект «Домашня опіка» для важко хворих, самотніх та осіб літнього віку, які через свій фізичний стан чи недуги постійно перебувають вдома.

Цільовою групою: є люди літнього віку, які обмежені в пересуванні, які не можуть самостійно забезпечити придбання медикаментів та медичну допомогу, не можуть готувати їжу, прибирати чи виконувати те, що є необхідним для гідного життя, незважаючи на вік чи хворобу.

Шляхом створення центру «Домашньої опіки» буде досягнуто не лише амбулаторної опіки тим, хто її потребує, але буде надано підтримку державним структурам і суттєво зніме навантаження із членів родини та сусідів, без співпраці з якими не можна досягнути достатньої опіки.

Проект «Домашня опіка» забезпечує для потребуючих надання широкого спектру послуг, зокрема:
–         організація їхнього дозвілля – спілкування, читання книг, прогулянки;

–         догляд за тілом хворих та немічних – це і ранковий туалет, і купання, і переодягання, і заміна постільної білизни та багато інших гігієнічних послуг;

–         ведення домашнього господарства – покупки в магазині, приготування їжі, годування, миття посуду, прибирання в помешканні, прання та прасування;

–         медичні послуги – вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, пульсу, температури тіла подача ліків, постановка компресів, гірчичників, свічок, клізм, обробка ран, пролежнів, масажі та розтирання тіла, лікувальна фізкультура та багато інших послуг по догляду за хворими.

One thought on “Домашня опіка

1. Вікторія сказав:

Я вражена благородністю Вашоі справи. Така милість ніколи не була притаманна на територіі краіни. Догляд за немічними був клопотом лише дітей, або добрих сусідів. Бажаю здоров’я, сил та наснаги в такій благородній справі. Божого благословіння !
    З щирою повагою, непереміщуваний самостійно, інвалід 2 групи,.