Працевлаштування

careerfornewlife

Опис проекту
Проект “Livelihoods” стартував як проект з працевлаштування внутрішньо переміщених осіб «Кар’єра для нового життя» з вересня 2015 року. Старт проекту відбувся у Харкові. На сьогодні географія та перелік послуг проекту суттєво розширились.

Мета проекту: всебічна допомога внутрішньо переміщеним особам у вирішенні питань працевлаштування та інтеграції у громаду на новому місті проживання.

Проект реалізовується в областях з найбільшою кількістю зареєстрованих вимушених переселенців. За допомогою сайту з працевлаштування CAREERFORNEWLIFE.COM надаються онлайн консультації ВПО з різних куточків України.

dsc_0348

Види діяльності
Проект “Livelihoods” складається з декількох напрямів допомоги:
• Надання первинних консультацій з метою виявлення актуального запросу клієнтів на допомогу в працевлаштуванні.
• Формування бази бенефіціарів.
• Складання та редагування резюме.
• Підбір вакансій, згідно досвіду та побажань клієнтів та актуального ринку праці.
• Розроблено та проводиться тренінг з елементами коучінгових технологій з метою зняття психологічних блоків у внутрішньо переміщених осіб стосовно питань самореалізації та працевлаштування на новому місті. Під час тренінгу виявляються проблеми, які заважають ефективному працевлаштуванню, надаються практичні інструменти та техніки для вирішення цих питань. Особам, які пройшли тренінг, надається подальша коуч – підтримка на всіх етапах працевлаштування.
• Запроваджено надання послуги профорієнтаційне тестування за ліцензійною програмою «Профкар’єра» спрямоване на виявлення схильностей та особистісних професійно важливих якостей клієнта з подальшою поглибленою консультацією за результатами профдіагностики.
Надання індивідуальних грантів на профнавчання задля розширення можливостей подальшого працевлаштування за більш затребуваними вакансіями на ринку праці.
• Взаємодія з роботодавцями: організація та проведення презентацій роботодавців, підбір працівників із існуючої бази бенефіціарів, надання грантів на створення робочих місць для внутрішньо переміщених осіб, ведення бази вакансій.
• Організація та проведення бізнес-шкіл для різних категорій громадян (жінки з дітьми, потенційні підприємці).
• Співпраця з соціальним та бізнес- партнерами, громадою міст.
• Ведеться сторінка у Facebook «Працевлаштування переселенців Карітас» на якій анонсуються та висвітлюються всі заходи та події проекту та розміщуються історії успіху працевлаштованих переселенців.
• Розроблено та запущено сайт CAREERFORNEWLIFE.COM. Це новий соціальний портал з працевлаштування, розроблений МБФ «Карітас України» . На сайті створено платформу для надання ефективної допомоги внутрішньо переміщеним особам в різних куточках країни. За допомогою унікального конструктора пошукачі роботи мають можливість скласти та розмістити резюме трьома мовами (українською, англійською та російською) та мотиваційне письмо до нього. Роботодавці розміщують інформацію про актуальні вакансії, з якими можуть ознайомитись відвідувачі сайту. Соціально активні громадяни мають змогу зареєструватись для надання волонтерської допомоги. На сайті також є можливість ознайомитись з навчальними курсами від наших партнерів та багато інших корисних опцій. За допомогою цього ресурсу розширено географію надання допомоги вимушено переміщеним особам в працевлаштуванні.

dsc_0202

Хто може приймати участь у проекті
Отримати допомогу з працевлаштування можуть як вимушено переміщені особи так і місцеве населення.
Гранти на перепідготовку надаються тільки внутрішньо переміщеним особам.

Які існують критерії відбору
До участі у проекті «Створення робочих місць для нового життя. Гранти для роботодавців» запрошуються юридичні особи будь-якої організаційно-правової форми (за виключенням державних, комунальних та неприбуткових організацій), а також фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, які готові створити робочі місця для внутрішньо переміщених осіб.

Контактна інформація
Харків
Григорівське шосе, 30 (м. Холодна гора)
офіс “Карітас Харків”, 2 поверх