Запрошуємо до кінопоказу “Дорослі”

Карітас Харкова запрошує до перегляду документального фільму «Дорослі»

Кінострічка зосереджується на сумнівності нездоланних бар’єрів між людьми із синдромом Дауна та того суспільства, що держава визначає «нормальним». Режисерка Майте Альберді неймовірно точно фіксує абсурдність та жорстокість таких меж.

На кінопоказі будуть присутні батьки дітей із синдромом Дауна (в цей час діти на занятті проекту «Паростки майбутнього», в Карітасі)

По завершенню кінопоказу відбудеться обговорення та спілкування з педагогом, що спеціалізується на роботі з сонячними дітьми та надасть рекомендації для соціальних працівників щодо роботи з людьми із синдромом Дауна.

У фільмі – Аніта, Ріта, Рікардо та Андрес уже 40 років ходять у школу для дітей із синдромом Дауна. Після стількох років їм починає набридати це безпечне, добре знайоме середовище. Їм уже більше 45 років, і в декого з них виникає відчуття, що робота у шкільній пекарні більше не є для них викликом. Крім того, вони прагнуть свободи на більш особистому рівні. Аніта й Андрес закохані одне в одного, але досі живуть із батьками. Вони мріють про тихе місце, де вони могли б побути вдвох на самоті, і хочуть одружитися і мати сім’ю. На жаль, суспільство, у якому вони живуть, не має засобів, щоб задовольнити їхнє бажання більшої незалежності. Попри те, що їх навчають, як стати «відповідальними дорослими», усі четверо залишаються залежними від інших, які приймають за них рішення. Це велике розчарування для них.

Режисер:
Майте Альберді – чилійська режисерка і продюсерка. Вона вивчала кіно та естетику в чилійському католицькому університеті. У неї склався дуже особливий режисерський стиль, завдяки якому їй вдається створювати інтимні портрети персонажів, із котрими вона працює, за допомогою повсякденних історій, показаних крупним планом у мікросвіті.

Чекаємо на Вас!

Коли? – 7 грудня, о 14:00
Де? – вул. Молочна, 3 (2 поверх)

Вхід вільний

Деталі: 050 366 53 88

Захід організовано в рамках XV Мандрівного фестивалю Docudays UA на Харківщині

Організатори: Центр правових та політичних досліджень «ДУМА» та проект «Об’єднуючи людей заради миру» Карітасу Харкова.