Перш ніж, поїхати за кордон – зважайте на ризики!

Перед початком пошуку можливостей поїхати за кордон на тривалий час заробляти гроші поміркуйте 🤔

Не довіряйте яскравим картинам, які перед Вами змальовуватимуть фірма—посередник чи Ваші знайомі, a реалістично оцініть перспективи Вашої роботи за кордоном. Подумайте, скільки Ви готові витратити на підготовку до виїзду на роботу за кордон:
– витрати на оформлення документів для поїздки,
– оплата за візи та консульські збори,
– оплата посередникам за пошук роботодавця та витрати на проїзд,
– проживання та придбання медичної страховки тощо.
Загальна сума витрат маже сягати 10 000 — 20 000 грн., a то й більше. Оцініть чи не перевищать витрати на поїздку Ваших потенційних заробітків за кордоном.

Подумайте, як може позначитися тривала робота за кордоном на добробуті Вашої сім’ї. Адже тривала відсутність спілкування з членами Вашої сім’ї може призвести до значних непорозумінь та конфліктів, a діти, які залишаються без Вашого догляду, можуть вирости зовсім іншими, ніж Ви сподівалися:
– потрапити під негативний вплив;
– втратити емоційний зв’язок з Вами;
– звикнути до того, що гроші просто з’являються у їхніх кишенях і не потребують зусиль, адже Ваші діти не бачитимуть, наскільки складно було батькам заробити ці кошти.

Якщо Ви або Ваші знайомі планують їхати працювати за кордон, або якщо Ви або Ваші знайомі перебували в ситуаціях коли працюючи за кордоном було утримання документів, що посвідчують особу, був психологічний тиск, невиплата (або незначна виплата) заробітної плати, умови проживання та праці були не сумісні з поняттям гідної, можливість вільно пересуватись була обмежена – зателефонуйте за номерами 050-30-00-449, 067-56-77-367.

“Здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США” U.S. Embassy Kyiv Ukraine